Пријави се

ПРВ ДО ВРВ Водно 2019

Датум: 19.5.2019
Локација: Водно
Опис: Трки во најбрзо искачување до врвот на Водно
Дисциплини: Планинско трчање, Планински велосипедизам, Друмски велосипедизам
Категории: Генерална (сите), Хоби, Мажи, Жени, U12, U16, 40+, 50+, 60+, тимови
Награди: Финишер медал за секој учесник што ќе ја заврши трката. Медали од 1-во до 3-то место во секоја дисциплина и категорија, пехари за тимовите од 1-во до 3-то место во генерална категорија, мажи и жени. Награда не се доделува доколку во одредена категорија нема барем тројца учесници кои ја стартувале трката.
Издание: 7

ПРОГРАМА

1. ТРКА ВО ПЛАНИНАРЕЊЕ И ПЛАНИНСКО ТРЧАЊЕ
- Старт во 10 ч. од ОУ Кочо Рацин
- Должина на патека: од 5 км (најкратка и најстрмна) до 8 км (најдолга и најлесна)
- Забелешка: Секој учесник се движи по патека по сопствен избор, а мора да помине покрај три задолжителни контроли (непосредно по стартот кај вртењето кај полицијата, на Средно Водно и пред целта)

2. ТРКА ВО ДРУМСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ
- Старт во 9:45 ч. од Музеј на Град Скопје (Стара Железничка)
- Должина на патека: 12,5 км (времето се мери од “летечкиот” старт од ОУ К.Рацин до врв на Водно)
- Елевација: 800 м
- Забелешка: Сите велосипедисти возат по асфалтниот пат до врвот на Водно. Сие учесници задолжително носат заштитна кацига.

3. ТРКА ВО ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ
- Старт во 9:45 ч. од Музеј на Град Скопје (Стара Железничка)
- Должина на патека: 12 км (времето се мери од “летечкиот” старт од ОУ К.Рацин до врв на Водно)
- Елевација: 800 м
- Забелешка: Сите велосипедисти возат по комбинирана патека од асфалт и земја до врвот на Водно. Сие учесници задолжително носат заштитна кацига.

4. ИЗЛЕТ И ЕКО ФЕСТИВАЛ
- Старт на музичка програма во 10 ч.
- Церемонија на прогласување победници во 13 ч.

ПРИЈАВУВАЊЕ

Пријавувањето е преку електронска апликација и плаќање на веб страната на www.prvdovrv.mk, со избор на еден од пакетите:

ОСНОВЕН пакет:
- стартен број
- финишер медалново
- освежување за време на трката
- дополнителни содржини по трката
- бесплатно враќање со жичара

Пакет ПЛУС:ново
- се од основен пакет
- сувенир маичка ПРВДОВРВ Водно 2019

Цените за учество за Основен/Плус пакет, според периодот на пријавување изнесуваат:
- 200/300 денари за пријавување во промо викендот на 9-12 ноември или за најбрзите 200 учесници
- 250/400 денари за рано пријавување во периодот 13.11.2018 - 7.1.2019
- 300/450 денари за рано пријавување во периодот 8.1 - 10.2.2019
- 350/500 денари за рано пријавување во периодот 11.2 - 10.3.2019
- 400/600 денари за пријавување во периодот 11.3 - 5.5.2019
- 450/650 денари за пријавување во периодот 6.5 - 15.5.2019
- 500/700 денари last minute пријавување во периодот 16 - 18.5.2019 до 14 часот при подигнување на стартните пакети

Котизациите за учество покрај со онлајн плаќање, можат да се платат и со уплатница во банка/пошта или во готово на денот на подигнување на стартниот пакет. Цената за учество зависи од денот на уплата без оглед на датумот на пополнување на апликацијата.

Организаторот го задржува правото врз база на објективни фактори да врши измени во термините и условите за одржување на трките и настанот.