SPARKASSE LIFE PRVDOVRV 2024

21 мај 2024

Пријави се

ПРВ ДО ВРВ Водно

16 мај 2021

Пријави се

Добредојде на најмасовното планинско искачување во регионот со пет трки:

Планинско трчање
Планинско трчање
Планински велосипедизам
Планински велосипедизам
Друмски велосипедизам
Друмски велосипедизам
E-Bike
E-Bike
Team-building Summit Run
Team-building Summit Run

Инфо

19 мај 2024
9:45 велосипедски трки, 10:00 трчање
Водно, Скопје, Македонија
Трки во најбрзо искачување до врвот на Водно
Планинско трчање, Планински велосипедизам, Друмски велосипедизам, E-Bike
12-то издание
Пријавувањето се затвора на 15 мај 2024

Анти-ковид протокол

Ве молиме да ги почитувате здравствените мерки во целост.

- нема масовен старт туку се стартува во бранови
- задолжително носење на своја маска за време на стартот и по влегување во целта
- задолжително држење растојание меѓу учесниците
- се стартува во бранови од по пет натпреварувачи на растојание од 1,5м на секои 10 секунди
- водата се добива во неотворено шише
- прогласување на победниците со задолжително носење маска
- нема дополнителна програма по завршување на трките
- бројот на учесници е ограничен на 450

Опис на трките и патеките

Трка во планинско трчање
Трка во планинско трчање
 • Старт: ОУ Кочо Рацин
 • Должина на патека: 4,5 км (ова е најкратката и најстрмната патека)
 • Искачување: ~800м
 • Патека: претежно земјена
 • Просечен наклон: 18,2%
 • Забелешка: Секој учесник се движи по патека по сопствен избор, а мора да помине покрај три задолжителни контроли (непосредно по стартот кај вртењето кај полицијата, на Средно Водно и пред целта)
 • Повеќе инфо Пријави се
Трка во друмски велосипедизам
Трка во друмски велосипедизам
 • Старт: Музеј на Град Скопје (Стара Железничка)

  Времето се мери од летечкиот старт од ОУ Кочо Рацин

 • Должина на патека: 11,4 км
 • Искачување: ~800м
 • Патека: 100% асфалт
 • Просечен наклон: 6,8%
 • Забелешка: Сите велосипедисти возат по асфалтниот пат до врвот на Водно. Сите учесници задолжително носат заштитна кацига.
 • Повеќе инфо Пријави се
Трка во планински велосипедизам
Трка во планински велосипедизам
 • Старт: Музеј на Град Скопје (Стара Железничка)

  Времето се мери од летечкиот старт од ОУ Кочо Рацин

 • Должина на патека: 9 км
 • Искачување: ~800м
 • Патека: 40% земјен пат, 60% асфалт
 • Просечен наклон: 8,3%
 • Забелешка: Сите учесници задолжително носат заштитна кацига. Организаторот го задржува правото да изврши измени во патеката заради влошени услови на истата или заради неповолни временски услови. Патеката ќе биде означена со патокази и маркација.
 • Повеќе инфо Пријави се
Трка во ebike
Трка во e-bike
 • Старт: Музеј на Град Скопје (Стара Железничка)

  Времето се мери од летечкиот старт од ОУ Кочо Рацин

 • Должина на патека: 9 км
 • Искачување: ~800м
 • Патека: 40% земјен пат, 60% асфалт
 • Просечен наклон: 8,3%
 • Забелешка: Сите учесници задолжително носат заштитна кацига. Организаторот го задржува правото да изврши измени во патеката заради влошени услови на истата или заради неповолни временски услови. Патеката ќе биде означена со патокази и маркација.
 • Повеќе инфо Пријави се
SUMMIT RUN - компаниска тимбилдинг трка
SUMMIT RUN - компаниска тимбилдинг трка
 • Старт: ОУ Кочо Рацин
 • Должина на патека: 4,5 км (ова е најкратката и најстрмната патека)
 • Искачување: ~800м
 • Патека: претежно земјена
 • Просечен наклон: 18,2%
 • Забелешка: Секој учесник се движи по патека по сопствен избор, а мора да помине покрај три задолжителни контроли (непосредно по стартот кај вртењето кај полицијата, на Средно Водно и пред целта)
 • Секој тим е составен од најмалку 4 учесници и треба да има барем едно лице од спротивен пол. Бројот на членови на еден тим е неограничен.
 • Најдобрите 4 времиња, од кои барем едно од учесник од спротивен пол, е времето на тимот.
 • Секој член на тимот, со своето индивидуално време се натпреварува и во трката за планинско трчање
 • Повеќе инфо Пријави се

Пријавување

Одбери еден од пакетите и обезбеди го твоето место во некоја од трките во планинско трчање, планински велосипедизам или друмски велосипедизам. Навременото пријавување обезбедува пониска цена. Пријавувањето се затвора на 15 мај 2024.

Котизациите за учество покрај со онлајн плаќање, можат да се платат и со уплатница во банка или пошта, како што е објаснето во меилот што ќе го добиете по испраќањето на пријавата. Цената за учество зависи од денот на уплата без оглед на датумот на пополнување на апликацијата.